Mladíci brutálně napadli invalidu na vozíku, vzali mu 129 korun

01.11.2013 12:04

K brutálnímu napadení invalidy došlo ve čtvrtek krátce před třináctou hodinou v Borovského ulici v Karviné-Mizerově. Dva mladíci tam napadli devětašedesátiletého muže, který vyjížděl z domu s pečovatelskou službou.

Ilustrační foto

FOTO: Milan Haluška

 
Autor Milan Haluška

Novinařina mě baví, proto každý den připravuji články z Moravskoslezského, Olomouckého a Jihomoravského kraje.

RSS

 

Napište článek o dění ve vašem okolí. Stalo se něco zajímavého? Má se něco zajímavého stát?

Dnes 10:22

 

V čase podávání obědů muž pomalu přejel kolem domu k hlavnímu vchodu. Poté, co najížděl ke vchodovým dveřím, jeden z mladíků začal tahat popruh seniorovy pánské kabelky. O příruční tašku se začali přetahovat. Vzápětí se připojil i druhý mladík.

"Invalidu shodili z vozíku, několikrát ho kopli a udeřili pěstí do hrudníku. Po utržení popruhu příruční kabelky mladíci z místa utekli. Pánovi odcizili pánskou kabelku s finanční hotovostí ve výši 129 Kč. Poškozený během přepadení utrpěl krvavou odřeninu pravého ucha," informovala mluvčí karvinské policie Zlatuše Viačková.

Napadený senior uvedl, že se jednalo o dva mladíky ve věku 25 let, vyšší štíhlé postavy. Jeden z nich byl oblečen do světlého oblečení, druhý měl na sobě tmavé oblečení, oba měli podle něj na hlavách kšiltovky.

"Komisař zahájil úkony trestního řízení zvlášť závažného zločinu loupeže. K vyšetřování by nám velice pomohli informace případných svědků události. Lidé, kteří ve čtvrtek 31. října kolem 12:45 hodin mohli napadení vidět, mohou volat na bezplatnou linku 158," dodala Viačková.