Čeští policisté v koncích? Poslali do Egypta kriminalisty, aby sehnali důkazy na Kramného!

02.03.2014 19:49

Šestičlenný tým policistů policejního prezidia a moravskoslezských kriminalistů odletěl do Egypta. Mají za úkol navázat spolupráci s egyptskou policií. Jednat budou také o vyšetřování smrti dvou Češek z loňského léta. V souvislosti s jejich smrtí moravskoslezská policie 19. února obvinila Petra Kramného. ČTK o cestě informoval ředitel moravskoslezské policie Tomáš Kužel.

 

 
Petr Kramný, Tomáš Kužel

V africké zemi se skupina zdrží přibližně týden. "S Egyptem dosud nemá Česká republika uzavřenou dohodu o policejní spolupráci. Cílem týmu je tedy spolupráci navázat," řekl ředitel. Kriminalisté se podle něj ale budou ptát i na poznatky, které egyptské úřady shromáždily od loňského léta během vyšetřování úmrtí Monika a Klárky.

 

"Pokud touto operativní formou získají nějaké informace, potřebné materiály si vyžádáme oficiální cestou právní pomoci," uvedl Kužel.
 

Podle něj na této cestě ale neleží váha trestního řízení, které policisté v Česku vedou proti Kramnému. "Kriminalisté i já jsme stále přesvědčeni, že materiály dosud shromážděné v Česku byly dostatečné pro sdělení obvinění. Dostatečné byly i pro soud, který pětatřicetiletého muže z Karviné vzal do vazby," řekl Kužel.


Kramného právník Jaromír Richter ale tvrdí, že policisté zatím žádné přesvědčivé důkazy proti Kramnému nemají. "Zatím postrádám jakýkoliv důkaz, který by mého klienta mohl v tuto chvíli usvědčit," nechal se před časem slyšet. Podle něj se česká policie opírá jen o pitvu těl obou Češek a o výpovědi kamarádek Moniky.
 

Kramný jede k soudu - 2NOVÁ FAKTA: Naděje pro Kramného! Z Egypta přišly výsledky tamního vyšetřování


Podle informací TN.cz skončilo vyšetřování v Egyptě 16. 2. 2014. Kauzu tamní prokurátor odložil a nikoho neobvinil.
 

1622661NOVÉ VIDEO: Poslední párty Moniky a Klárky! Z chování Kramného mrazí


Šestatřicetiletá Monika a její osmiletá dcera Klárka  zemřely v Egyptě loni v hotelu v Hurgadě. Údajně na následky otravy. Egyptská policie podezřívala kvůli jejich smrti Kramného a až do října musel zůstat v Egyptě. Kramný vinu od začátku odmítá.

 

ČTĚTE TAKÉ:

Verešové zastřelili kamarádku přímo před její dcerou. Neuvěřitelné, pláče modelka

Poprava podnikatele: Z vraždy je obviněn Dejdarův švagr!

 

tn.cz / ČTK / vrl